Планински маратон 42 км

РЕГИСТРАЦИЯ

ИНФОРМАЦИЯ

Обща дистанция: 42 км
Обща положителна денивелация: 2500 м
Обща отрицателна денивелация: 2500 м

ITRA точки: 2

Планинска трудност: 6

Контролно време: 9 часа
Старт/Финал: гр. Сливен, „Стария бряст“

ПРОГРАМА

25.10.2024г. (петък)

16:00 – 20:00  Получаване на стартовите пакети (носете документ за самоличност).

ВАЖНО! Задължително носете предварително попълнена ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ! За да се избегне струпване на много хора, декларации НЯМА да се попълват на място!

20:30 – 21:30 Техническа конференция 

26.10.2024г. (събота)

6:00 – 7:00 Получаване на стартовите пакети за тези, които не са ги получили преди това (носете документ за самоличност) 

ВАЖНО! Задължително носете предварително попълнена  ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ!  За да се избегне струпване на много хора, декларации НЯМА да се попълват на място!

7:30 – 7:45 Проверка на задължителната екипировка.

7:45 – 7:55  Подреждане на участниците в стартовата зона; Инструктаж.

8:00 Старт от Стария бряст – „Европейско дърво на годината 2014“ – едновременен за всички участници.

15:00 Награждаване на победителите във всички дистанции: пред сградата на Община Сливен.

ТРАК

ИЗТЕГЛИ GPX

ОПИСАНИЕ НА ТРАСЕТО

Стартира от „Стария бряст“, Дърво на Европа за 2014г., в непосредствена близост до паметника на Хаджи Димитър и преминава по цялата главна улица на град Сливен. След моста на “Розова градина” се насочва към паметника на Панайот Хитов и Антична и средновековна крепост “Туида”, излиза от града и по високо било достига до “Коларска поляна”, спуска се по Петкова пътека достигайки паркинга на “Долна лифтена станция”, след което се изкачва по туристическата пътека за скалния феномен “Халката”, продължава към известната “Хайдушка пътека” и по нея се качва до Хотел „Карандила“, по моста на бента прекосява „Езерото на Карандила“, и се спуска до връх “Песченик”. Минавайки покрай “Пещерата на Панайот Хитов”, се изкачва до руините на античната крепост “Калоянови кули”, след което се спуска покрай пещерата “Хайдушката бъчва” и след “Хайдушката пещера” продължава до известния “Хайдушки извор”.  Следва изкачване до култовия извор “Архангела” и по билото достига до хайдушкото сборище “Кушбунар”. Преминава покрай “Фурната на Карандила”, продължава покрай хижа “Карандила“, “Гълъбарника”, Горна лифтена станция до връх “Малка чаталка”, оттам до връх “Голяма чаталка”, “Белите кайнаци”, “Мала планина”, “Мочурите”, връх “Българка“, връх “Кутелка”, оттам се спуска до крепост “Маринено градище”, “Гаговец”, по “Алея на здравето” отново до града, минавайки покрай паметникът на Панайот Хитов, “Розова градина”, главната улица на град Сливен и финишира на “Стария бряст”.